loading...

сряда, 9 август 2017 г.

Утре в "Кьосем": Кьосем разбира тайните на Дервиш, а пашата убива Рейхан. В двореца пристига Хюмашах - дъщерята на Сафие (10-и август)


Прочетете какво ще се случи днес (10-и август) в поредния епизод на хитовия турски сериал "Великолепният век: Кьосем", излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

Колеги, умоляваме Ви да не копирате резюметата, а да споделяте линк към тях! Така ще подкрепите иначе безвъзмездния ни труд!

Сафие получава писмо от Насух паша, че Кьосем му се е изплъзнала.

Дервиш среща Насух Паша и е изненадан от неговото присъствие в столицата.

Искендер е назначен за началник стража на Девичта кула и лична охрана на Сафие.

Зюлфикяр отсъжда Еиджан на смърт. Джанет защитава наложницата, казвайки, че се е защитила от нападение. Ковчежничката е готова да се закълне в Корана пред свидетели.

Докладват на Дервиш, че Кьосем Султан и Мехмет Гирай са разговаряли с Рейхан ага.

Кьосем се среща със Зюлфикяр и му разказва за деянията на Дервиш Паша. Решават да заведат Рейхан ага при султана.

Хандан иска обяснение от Джанет защо е постъпила така. Валиде разбира, че Главната ковчежничка е вярна на Кьосем. Иска да ѝ вземе печата. Джанет заявява, че единствено султанът може да я освободи от поста. Хандан е бясна.

Насух паша съобщава на султана, че има бунт в Дамаск.

Хората на Дервиш са отвлекли Рейхан ага. Лично пашата го екзекутира. 

Зюлфикяр и Мехмет Гирай разбират за отвличането на агата.

Дервиш се опитва да се измъкне и да не отиде на поход. Султанът настоява Мурат паша да довърши преговорите с австрийците.

Дервиш паша докладва на Валиде, че е убил Рейхан ага и враговете от миналото му намаляват.

Кьосем вика Халиме да се види със сина си. Казва на султанката, че прави този жест заради Мустафа. Халиме ѝ благодари. Срещата между майка и син е много трогателна.

Зюлфикяр разказва на Кьосем, че Рейхан е изчезнал.

Кьосем казва на Дервиш, че Валиде я е заплашила, а след това и той. Кьосем казва, че е готова да се изправи срещу целия свят, стига принцовете и султанът да са добре.

Кьосем предлага на Ахмет да сключи мир с австрийците. Казва на господарят, че когато тронът е в опасност какво значение има един подпис върху лист хартия.

Кьосем научава, че Хюмашах Султан пристига в двореца. Разпитва за нея Джанет, Калфата казва, че султанката е много по-умна и по-хитра от Сафие.

Искендер проверява храната на Сафие и в хляба открива писмо до Сафие.

Кьосем не посреща Хюмашах под предлог, че се грижи за принцовете. 

Искендер показва писмото на затворничката. Казва на Сафие, че дъщеря ѝ Хюмашах Султан е пристигнала, но тя повече няма да полуава писма в хляба.

Когато Зюлфикяр вижда Хюмашах, онемява. Бюлбюл ги запознава пред покоите на господаря. Помощникът без да иска се е порязал с ножа. Хюмашах му дава кърпичката си. Зюлфикяр е изненадан откъде лелята на господаря знае за миналото му. Султанката е посрещната от падишаха и Валиде.

Дъщерята на Сафие раздава подаръци на наложниците.

Искендер докладва на помощника, че Сафие получава писма чрез хляба.

Халиме отново отива при сина си. Този път агите я пускат при него. Халиме му казва, че ще идва при него всеки ден, но трябва да чакат търпеливо.

Кьосем посещава Хюмашах. Поднася извиненията си, Хюмашах иска да види принцовете. Кьосем се съгласява.

Хаджи ага вижда Халиме да излиза от покоите на принца.

Хандан вика при нея Халиме и й казва, че двете с Кьосем ще си платят, че са нарушили заповедите на господаря. Валиде вика при себе си и Кьосем. Разпитва я защо е разрешила на Халиме да се види с Мустафа. След това заплашва Кьосем, че ще докладва всичко на Ахмет.

Халиме съобщава на Кьосем, че Хандан Султан и Дервиш Паша имат връзка. Менекше казва какво е чула в разговора между Дервиш и Хандан. Халиме си признава че е натопила Еджан, за да не се усъмнят двамата влюбени, че тя ги е разкрила.

Хюмашах се опитва да защити майка си пред господаря. Ахмет е непоколебим в решението си относно баба си. Хюмашах иска позволение от падишаха да види Сафие.

Искендер отива при учения, на който бе дал ризата талисман за да я разчете. Дава му я отново за разчитане.

Кьосем решава да разбере от Хаджи ага дали Халиме казва истината. Зюлфияр води Хюмашах в Девичата кула. 

Искндер споделя с учения, че ризата е негова. Оставена му е от истинското му семейство. Показва му  родилното си петно. Учителят Селяхатин обещава да заведе Искендер при семейството му.

Хюмашах се вижда с майка си в килията ѝ...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

loading...