четвъртък, 10 август 2017 г.

Утре в "Кьосем": Хандан удря Кьосем, а след това Дервиш унищожава всички, които знаят тайната му (11-и август)


Прочетете какво ще се случи днес (11-и август) в поредния епизод на хитовия турски сериал "Великолепният век: Кьосем", излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.


Колеги, умоляваме Ви да не копирате резюметата, а да споделяте линк към тях! Така ще подкрепите иначе безвъзмездния ни труд!

Кьосем иска да разбере дали Хандан и Дервиш имат връзка. Провокира Хаджи ага да признае това. После Кьосем му казва, че убиецът на предишния падишах е бил самия Дервиш.

Сафие споделя с дъщеря си, че е трябвало да се примири. Хюмашах критикува майка си за преврата.

Хаджи ага казва, че е невъзможно Хандан да е влюбена в пашата.

Хюмашах припомня на Сафие, че в момента на трона не е синът ѝ, а внук ѝ, и тя вече не е Валиде. Трябвало е да се примири с положението си и да се откаже от властта си. Сафие обвинява за затвора си и за това положение Кьосем и Хандан. Хюмашах е изненадана от властта, която има Кьосем. Султанката се заклева пред майка си, че няма да склони глава пред враговете си.

Селяхатин съобщава на Бюлбюл, че изгубеният принц се е намерил. Познал го е по ризата и по родилното петно.

Хаджи ага дава писмото, в което Дервиш признава, че е убил предишния султан, на Хандан. Валиде признава за това убийство.

Дервиш праща Мехмет Гирай при чичо му в Крим. Пашата е много самонадеян, а Мурат паша чува думите му.

Хаджи потвърждава, че Валиде знае за прегрешенията на Великия Везир. Кьосем го моли за помощ.

Кьсем съобщава на Хандан, че иска зловещата тайна да излезе на бял свят. Валиде отново се обърква. Грабва един предмет и удря Кьосем. В това време влиза Хюмашах. Валиде обяснява, че Кьосем я е нападнала. Хюмашах предупреждава Хандан, че е допуснала грешка, и вика лечителката, за да помогне на Кьосем. Хаджи ага става свидетел на случилото се. Пита султанката защо е сторила това. Валиде иска да открият свидетеля, който ще потвърди за връзката между Валиде и Великия Везир. Хаджи ага си признава, че той е свидетелят на Кьосем Султан.

Хандан упреква Хаджи ага, че е забил нож в гърба ѝ. Той отговаря, че го прави, за да я предпази. Обяснява на Валиде, че ако изпълнят разпорежданията на Кьосем на Хандан, няма да се случи нищо. Валиде заповядва на Хаджи ага да си мълчи.

Хюмашах съобщава на султана, че е намерила Кьосем на пода, цялата в кръв, при Хандан. Ахмет вижда любимата си в безсъзнание.

Зюлфикяр обвинява Дервиш за случилото се с Кьосем. Разказва на Великия Везир, че знае какво е направил с предишния господар. Пашата се сеща, че помощникът е говорил с Мехмет Гирай. Зюлфикяр и Дервиш се скарват.

Хандан прехвърля вината за нападението към Кьосем. Казва на сина си, че любимката му я е нападнала. Хандан се оправдава, че Кьосем е завела Халиме при принц Мустафа, а Валиде ѝ е направила забележка. Тогава двете са се скарали. Ахмет не вярва на майка си.

Хюмашах иска да разбере защо Кюсем и Ханадан са се скарали. Възлага задачата на Бюлбюл.
Сафие живее с надеждата, че ще се върне в двореца. Споделя това с Искендер.

Султанът се интересува от здравето на Кьосем. Иска да разбере от нея какво се е случило. Казва ѝ версията на Хандан. Кьосем потвърждава историята на Хандан. После съобщава на падишаха, че не е нападнала майка му, а Хандан Султан трябва някой ден да разкаже истината.

Кьосем съобщава на Хандан, че все още нищо не е казала на султана, но когато дойде времето, Хаджи ага ще свидетелства. Кьосем настоява Хандан да разкаже истината на господаря. Тогава Дервиш ще бъде екзекутиран. Ако ли не го направи,  Кьосем ще разкаже на султана за връзката на майка му с Великия Везир. Валиде се съгласява. Кьосем ѝ дава да си мисли до следващата вечер.

Искендер носи котката на Сафие. Позволява животинчето да живее в Кулата. Сафие пита Искендер за неговото семейство, младежът казва, че не си спомня нищо за родителите си.

Хандан разказва на Дервиш, че всички вече знаят тайните им. Валиде му казва, че Кьосем иска от нея да го издаде, но тя няма да го направи. Дервиш предлага сам да си признае. Хандан заявява, че това не е удачно. Великият Везир решава да затвори устата на всички, които знаят тайната им.

Агите нападат Хаджи ага, а Кьосем е поела чаша с отрова.

Принц Гирай заминава за Крим. Опитват се да отровят и Зюлфикяр.

Султанът е излязал да се разходи по чаршията заедно с Дервиш.

По пътя неизвестен стрелец улучва със стрела Мехмет Гирай.

Един от агите слага отрова във виното на Зюлфикяр.

Менекше вижда как водят арестуваният Хаджи. Агите я погват, но тя се покрива сред другите наложници в харема.

Хюмашах посещава Зюлфикяр. На него му прилошава в нейно присъствие. Той повръща кръв. и пада на земята. С последни усилия казва на султанката, че Дервиш го е отровил.

Джанет казва на Кьосем, че също е отровена. Веднага изпраща Мелике да извика лекарката.

Хюмашах прави всичко възможно да спаси помощника.

Султанът разбира от търговците, че изнемогват от високите данъци, които е изчислил Дервиш.

Хюмапах прави промивка на Зюлфикяр,..