loading...

неделя, 6 август 2017 г.

Утре в "Кьосем": Кьосем спасява принц Мустафа от смърт, а Сафие е затворена в Девичата кула насред Босфора до края на живота си (7-и август)


Прочетете какво ще се случи утре (7-и август) в поредния епизод на хитовия турски сериал "Великолепният век: Кьосем", излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

Колеги, умоляваме Ви да не копирате резюметата, а да споделяте линк към тях! Така ще подкрепите иначе безвъзмездния ни труд!

Халиме вика при нея Кьосем, защото са отвели принц Мустафа.

Хандан се интересува кой се грижи за принц Осман. Хаджи ага ѝ съобщава, че Кьосем вече го е дала на дойката и детето е нахранено. Освен това се оплаква на Валиде, че Кьосем е разговаряла с Мурат паша.

Дервиш е станал от леглото. Казва на господаря, че вече е готов да участва в управлението на държавата.

Халиме казва, че е жертва на Сафие, която е отнела детето ѝ. Кьосем ѝ отговаря, че не ѝ вярва. Халиме моли любимката да помогне на детето ѝ. Дилруба също я моли. Кьосем отговаря, че момичето е предало брат си.

Султанът споделя с Дервиш, че враговете постоянно се възползват от милостта му и затова нападат него и семейството му.

Кьосем отива при принц Мустафа. Той ѝ казва, че е сърдит на всички, защото са го разделили от майка му. Кьосем му дава подаръците на другите двама принцове и го моли да ги пази.

Хандан се радва на внуците си в покоите на Кьосем. Валиде се интересува защо Кьосем е говорила с Мурат паша. Халиме заповядва да заведат принц Осман в покоите ѝ, защото тя трябва да се грижи за него.

Дервиш съобщава на Зюлфикяр присъдата, която е издал господарят за Сафие и Мустафа.

Султанът се разпорежда принц Осман да остне при Кьосем. Разказва на любимката си, че е очарован от това, което е видял предната нощ. Кьосем моли султана да бъде милостив към брат си. Ахмед я пита кое боли повече - болката за брата или за детето.

Кьосем посещава Сафие в килията й. Съобщава ѝ, че не се предава лесно. Двете са еднакви и затова не могат да са приятелки. Сафие се съгласява, че двете са в повече за този свят. Сафие няма какво да губи. Кьосем иска да получи пръстена на Хюрем.

Палачите отиват да вземат принц Мустафа. Халиме предчувства, че нещо става с детето ѝ. Става от леглото с надеждата, че ще може да отиде при него.

Палачите не откриват Мустафа в покоите му. Султанът е отчаян, очаквайки съобщението за изпълнение на присъдата. Палачите търсят навсякъде, но не откриват детето.

В тъмницата агите приготвят Сафие да си получи наказанието. Тя казва на Бюлбюл да не се бунтува, защото тя е доволна от живота си. Агата иска прошка от нея. Султанката му я дава.

Хаджи ага се възмущава, че принцът го няма. Мустафа бяга по коридора. Хаджи ага съобщава на султана, че принцът е избягал.

Мустафа иска да излезе в градината. Кьосем му помага.

Султанът търси брат си.

Кьосем се опитва да разбере защо Мустафа е избягъл. Султанът ги вижда заедно. Мустафа обяснява на султанката, че е искал да се погрижи за една ранена птица.

Ахмед си спомня клетвата, която е дал пред покойния си брат. Смилява се, виждайки невинността в очите на принца и го прегръща. Обещава му, че никога няма да го пожертва.

Зюлфикяр е натоварен да изпълни присъдата на Сафие. Султанката го пита какъв ще е краят ѝ. Помощникът отговаря, че тя е предател и ще бъде наказана като такъв.

Мустафа отива при майка си.

Султанът е избрал принца, защото е видял, че е невинен. Тръгнал е към една ранена птичка.

Кьосем описва каква е била птицата и допуска, че Мустафа е сънувал. Това видение е послание от Бог, което казва на Ахмед да не жертва брат си.

Научавайки за съня на Мустафа, Халиме също разбира божественото послание.

Хандан държи сметка на Ахмед, защо е отменил присъдата. Султанът казва на майка си, че въпросът е приключил. Хандан научава, че има нова издадена присъда за брат му.

Зюлфикяр отвежда Сафие с лодка навътре в морето.

Дервиш паша вика Кьосем при него. Показва ѝ лодката на Сафие, чийто живот ще приключи в Девичата кула на средата на Босфора.

Агите свалят бижутата и короната на Сафие, както и пръстенът, който е бил на Хюрем Султан.

Дервиш паша казва, че винаги е бил лоялен към господаря. Предупреждава Кьосем, че ако е решила да заеме мястото на Сафие, той й показва какво я очаква.

Хандан съобщава на Халиме, че султанът е решил никоя от тях да не вижда принц Мустафа...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

loading...