loading...

сряда, 9 август 2017 г.

Днес в "Кьосем": Сафие организира покушение срещу Кьосем , а Хандан поръчва убийството на любимата й наложница (9-и август)


Прочетете какво ще се случи днес (9-и август) в поредния епизод на хитовия турски сериал "Великолепният век: Кьосем", излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

Колеги, умоляваме Ви да не копирате резюметата, а да споделяте линк към тях! Така ще подкрепите иначе безвъзмездния ни труд!

Кьосем споделя с господаря, че е изненадана от назначението за Велик везир. Султанът казва, че Дервиш му е по-близък от покойния му баща. Кьосем си премълчава за това което е направил пашата.

Хандан Султан отива да се срещне с Дервиш.

Кьосем е излязла от двореца, за да посети обителта на Хюдаи. Там я посрещната от децата, на които помага. Дарява на духовника злато, за да помогне на нуждаещите се.

Менекше докладва на Халиме, че Валиде е отишла да се срещне тайно с Дервиш.

Султанът научава, че в двореца идва Искендер. Новобранецът е бил на обучение при най-добрите войни.

Хандан успокоява Дервиш, че са постигнали това, което искат. Валиде се осъмнява в Хаджи ага, че е разбрал за чувствата им.

Мелике идва да вземе султанката, за да я заведе при болната си майка. Кьосем отпраща прислугата да се прибере в двореца.

Хандан предупреждава везира, че трябва да бъде внимателен и да прикрива чувствата си към нея пред останалите. Менекше подслушва този разговор.

Момичето казва на Кьосем, че това е капан. Разбойниците са хванали майка й и чакат султанката да влезе в къщата, за да я убият. Мелике се разкайва и казва на Кьсем да бяга. Любимата на господаря хваща момичето за ръка и двете хукват.

Менекше съобщава на Халиме, че Дервиш и Валиде са влюбени. Разбойниците нападат двете жени. Искендер се намесва и ги спасява.

Халиме се заканва да разпространи за връзката на Хандан и Дервиш в целия Харем.

Джанет отива при Валиде. Хандан вижда писмо на масата, в което някой е написал, че знае тайната й.

След като Искендер се справя с последния разбойник, Мелике казва, че ще убият майка й. Кьосем моли войника да побързат.

Дервиш предупреждава Хаджи ага, да не си мисли грешни работи за него и Валиде.

Искендер влиза в бедняшката къща и вижда, че жената е убита.

Хандан пита агата, как е възможно да получава такива писма.

Сафие получава отново храна. Тя упреква, Гюргюз, че е работил за Кьосем в Стария дворец. Агата казва на Сафие, че дъщеря ѝ Хюмашах скоро ще дойде в двореца.

Кьосем разказва какво се е случило извън двореца с нея. Предполага, че Сафие Султан стои зад този заговор. Дервиш обещава, че повече никой няма да навреди на Кьосем.

Зюлфикяр се среща с Искендер в двореца и го прегръща.  Кьосем благодари на войника, че за втори път е спасиол живота й. Искендер предполага, че съдбата отново ги е срещнала. 

Хаджи ага открива тайното място, където се криеше Менекше.

Джанет съобщава, че са настанили Мелике в стаята. Джанет съобщава, че някой е поставил писмо в стаята на Валиде.

Хаджи ага докладва на Валиде, че е открил кой ги е подслушвал с пашата.

Кьосем споделя с Джанет, какво е научила за Дервиш Паша.

Мехмет Гирай е сигурен, че Кьосем ще го потърси. Предупреждава Рейхан ага за това.

Калфите гонят Бюлбюл за всякаква работа в харема.

Кьосем иска да разговаря насаме с Бюлбюл.

Ейджан си търси обецата. Показва я на Хаджи ага, оказва се същата, която е намерена в шкафа. Менекше наблюдава тази разправия.

Кьосем пита Бюлбюл кои са хората на които Сафие разчита извън тъмницата. Агата не иска да й каже.

Менекше докладва на Халиме, че е разменила обеците и по този начин ще скара Хандан и Кьосем. 

Валиде споделя всичко с Дервиш. Пашата отново казва, че Валиде няма вина, но никой не може да докаже какво има в сърцето на пашата. Хандан пита каво ще правят с Кьосем?

Султанът моли любимата си да отиде и да види брат му Мустафа и да му дава своята обич, както го прави за двамата принцове.

Валиде вика Кьосем в покоите си.

Една от наложничките се опитва да удави Еджан Хатун в хамама.

Валиде предлага на Кьосем да изпие една чаша вино.

Еджан се отървава от водата и започва да се бие с другата наложничка.

Валиде упреква Кьосем, че е излязла извън двореца без разрешение. Казва ѝ, че ако спазва всички правила, харемът ще е рай за нея.

Джанет калфа влиза в хамама и открива труп.

Кьосем е изненадана от това което научава, че е направила клопка на Валиде. Хаджи ага докладва, че Еджан хатун е убила наложница. 

Еджан обяснява какво се е случило.

Хандан заповядва на онова момиче да убие Еджан. Кьосем се връща в покоите на Валиде и ѝ иска сметка, защо е заповядала покушение срещу любимата ѝ наложница. Султанът отива в покоите на майка си и случайно чува за разправията между двете. Ахмед веднага отпраща Кьосем в покоите ѝ.

Халиме и Менекше наблюдават от балкона скандала.

Хандан се оправадава, че Кьосем не я зачита като Валиде. Султанът казва на майка си, че не трябва да се държи зле с любимката му. Хандан го пита дали Кьосем е по-ценна от нея. Султанът отговаря, че не сравнява никой с никого. Единственото, което иска е, мир в харема.

Джанет калфа съобщава на Кьосем да няма доверие никому. Съветва султанката да не ходи на среща с Мехмет Гирай.

Дервиш паша открива заседанието на дивана.

Мехмет Гирай среща Кьосем с Рейхан ага. Тя е изненадана. Рейхан разказва много интересни неща за колаборацията между Шахин Гирай и Дервиш. После Дервиш си е разчистил пътя и ги е зарязал. Кьосем пита агата, дали е съгласен да свидетелства. Рейхан иска да бъде помилван и да му платят.

Султанът тренира с Искендер.

Един от разбойниците отново проследява Кьосем.

Джанет посещава Еджан в тъмницата. Агите я отвеждат...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

loading...