loading...

понеделник, 9 април 2018 г.

bTV иска 12 хиляди лева за 30-секундна реклама по време на "Сега и завинаги"


Баслословни са цените за реклама в праймтайма на националните телевизии...

Най-скъпото телевизионно време от деня определено е вечерта, когато се излъчват ключовите заглавия на родните канали. Тогава bTV и NOVA обикновено залагат на риалити програми и сериали, за които обявяват солени рекламни тарифи.

Най-скъп в българския телевизионен ефир се оказва сериалът "Сега и завинаги", който се излъчва в идеалния праймтайм - всеки делник от 20:00 часа. За продуктово позициониране по време на турската мелодрама bTV е определила ценоразпис от 11 558 лв. за 30-секунден рекламен клип. Още по-скъп ще е блокът по време на втория сезон на "Великолепният век: Кьосем", който тръгва от другата седмица - 12 060 лв. (колкото е и "MasterChef").

Таванът при bTV тенденциозно е при новините в 19 часа - 13 065 лв. Цените за другите актуални серийни поредици, ротирани в следобедния слот - "Любов под наем", "Шест сестри" и "Лекар в планината", варират от 2500 до над 3000 лв. отново за 30-секундно промотиранe.

NOVA, за разлика от bTV, предлага по-достъпни тарифи за рекламодателите. Най-вървежни там са риалити програмите "Като две капки вода" (10 000 лв.) и "Hell's Kitchen" (8 000 лв.). Цените за теленовелите, които са от обяд до късния следобед, вървят между 1500 ("Войната на розите", "Остани с мен"), 2000 ("Прости ми") и 3000 лв. ("Намери ме"). "Черна любов" пък е най-скъпоструващото заглавие на Diema Family - с рекордните за кабелния ефир 1151 лв.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, спазвайте добрия тон! Благодарим Ви предварително!

loading...