loading...

понеделник, 21 май 2018 г.

Утре в "Кьосем": Фария е бременна, Мурад затваря Касъм при лудия им чичо Мустафа (22-и май)


Прочетете какво ще се случи утре (22-и май) в следващия епизод на хитовия турски сериал "Великолепният век: Кьосем", излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

Колеги, умоляваме Ви да не копирате резюметата, а да споделяте линк към тях! Така ще подкрепите иначе безвъзмездния ни труд!

Можете да харесате фейсбук страницата на "Великолепният век: Кьосем", като отворите този линк - https://www.facebook.com/VelikolepniqtVekKosemBG/

Лекарите започват интервенцията на принцесата.

Султанът отвежда брат си в мазето на двореца, където е настанен лудия Мустафа. Мурад казва на брат си, че това е краят на пътя.

Лечителката казва, че Фария е бременна. Пита Кьосем дали да махнат детето.

Касъм се моли на брат си да не го убива. Господарят заповядва на принца да влезе в килията на лудия им чичо. Касъм се подчинява.

Икономката събужда принцесата. Фария се разпорежда да извикат агите и наложниците да дойдат при нея.

Кьосем споделя с Хаджи, че е взела правилното решение, но се страхува от последствията. Султанката отново се чувства зле. Отива в покоите на Касъм и вижда, че синът ѝ го няма. Агите докладват, че принцът е излязъл с господаря и не се е върнал.

Един от агите съобщава на принцесата, че Кьосем Султан е идвала през нощта. Принцесата прокървява.

Кьосем пита султана дали е убил брат си. Мурад ѝ казва, че Касъм ще понесе наказанието си. Затворил е брат си при лудия Мустафа. После отпраща Кьосем. Тя го моли да извади принца  от тъмницата. Мурад обещава, че когато реши ще го пусне, но до тогава забранява на всички да говорят с Касъм.

Лечителката съобщава на Фария, че е бременна. Принцесата е изненадана, но се радва на тази новина.

Айше научава, че принцесата е при султана.

Мурад пита Фария защо е дошла. Тя му казва, че ще си имат дете. Султанът се радва на добрата новина.

Кьосем отпраща Мелеки и назначава Лелезар калфа за главен ковчежник.

Принцесата се интересува какви са притесненията на султана. Той споделя, че е наказал брат си, защото е допуснал грешка. 

Атике казва на Ибрахим за наказанието на Касъм. Гевхерхан също е много разстроена. Споделя това с майка си. Кьосем ѝ отговаря. че за всичко е виновен Силяхтар. Султанката настоява да види сина си. Моли Кеманкеш да ѝ помогне.

Баязид се кара на майка си. Гюлбахар отново обвинява султана. Баязид иска да говори със султана да освободи Касъм. 

Лелязар говори със Силяхтар. Предупреждава помощника да ѝ каже, коя жена му е споделила за случката с Касъм, за да предотврати по-голям скандал.

Кеманкеш обещава на Кьосем да ѝ помогне, за да освободят Касъм.

Гевхерхан отива при  султана. Виждайки Силяхтар, тя го обвинява, че е предал брат ѝ. Атике и двамата принца се появяват пред покоите на господаря. Султанът излиза и ги вижда всичките. Гевхерхан му казва защо са дошли, но Мурад им отговаря, че няма смисъл и Касъм ще си изтърпи наказанието.

Лелязар съобщава, че Ханифе хатун е предала принца. Кьосем решава да изпрати наложницата на друго място, а не в Стария дворец.

Лелязар съобщава на Айше и Фария, че Кьосем ги вика и заповядва да раздадат шербет и сладки за детето, което носи принцесата.

Кьосем поздравява Фария. Принцесата пита султанката защо е ходила предната вечер в двореца при нея. Кьосем не отговаря. Фария отново казва на Валиде, че сърцето ѝ бие само за Султана и че всички които са ценни за него, са ценни и за нея. Кьосем ѝ подава ръката си.  Принцесата я целува в знак на уважение...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, спазвайте добрия тон! Благодарим Ви предварително!

loading...