loading...

сряда, 23 май 2018 г.

Утре в "Кьосем": Естер казва на Кьосем, че Силяхтар и Атике имат връзка, Иляз паша вдига бунт, Мурад излиза на поход, за да го потуши (24-и май)


Прочетете какво ще се случи утре (24-и май) в следващия епизод на хитовия турски сериал "Великолепният век: Кьосем", излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

Колеги, умоляваме Ви да не копирате резюметата, а да споделяте линк към тях! Така ще подкрепите иначе безвъзмездния ни труд!

Можете да харесате фейсбук страницата на "Великолепният век: Кьосем", като отворите този линк - https://www.facebook.com/VelikolepniqtVekKosemBG/

Докладват на главния мюфтия, че разследват Яхя, но не са открили нищо. Султанът вика при него Шейх-ал-Ислям. Мурад упреква върховния духовник, че е защитил Иляз паша. Султанът иска да разбере от него дали не е искал да действа заедно с разбунтувалия се паша. Главният мюфтия се кълне, че вярно е служил на империята. Господарят се ядосва на духовника. Предупреждава го, че ако се случи подобно нещо за трети път ще го накаже. Яхя защитава Главния мюфтия, казвайки на султана, че няма нищо общо с бунта. Върховният духовник се заканва лошо на Яхя.

Силяхтар отива при Естер. Казва й, че всичко между тях е свършило. Жената не трябва да го вика и да му праща вести. Естер пита пашата защо и за кого го прави. Силяхтар не ѝ дава обяснение.

Гевхерхан вече е сигурна в чувствата на Силяхтар, но не иска двамата да бъдат заедно заради чувствата на Атике.

Атике казва на брат си да не се измъчва за Касъм, защото скоро всичко ще мине. Принцът не иска да се храни. Моли сестра си да го остави на мира.

Лелялзар иска да докладва за състоянието на Ибрахим на Кьосем. Хаджъ ага не позлвява на калфата да безпокои султанката. Атике обаче разказва всичко на майка си. Кьосем отива при принца. Ибрахим се страхува, че господарят ще го заточи. Валиде се ядосва и обещава на сина си, че докато е жива никой няма да го докосне.

Султанът споделя с принцесата, че за да се справи с бунтовете ще трябва да напусне столицата. Фария иска да отиде с него. Тя му казва, че ще се чувства самотна. Мурад я уверява, че където и да отиде тя ще бъде неговият пристан.

Мурад подарява на Фария специална кама от техния род.

Естер и Атике се срещат. Султанката предупреждава ковчежничката да не се вижда повече със Силяхтар.

Главният мюфтия разказва на Кьосем за разговора му с господаря. Валиде му отговаря, че укорът, който е получил, е правилен. Главният мюфтия се засяга. Гюлбхар се възползва от тази разпра.

Хизарфен прави успешен опит с неговите крила. Лети няколко метра и пада.

Естер казва на Кьосем за Силяхтар. Обвинява, че пашата е искал информация от нея. После споменава, че Силяхтар е имал тайна връзка с Атике. Кьосем веднага отива при дъщеря си. Пита я дали е имала тайна връзка. Султанката отрича. Кьосем се ядосва и вика при нея голямата си дъщеря.

Синан паша отива при Главния мюфтия и му казва, че е чул какво става. Освен това Гюлбахар също много съжалява и иска да говори с него. Мюфтията отказва срещата.

Кьосем казва на Гевхерхан, че между Силяхтар и Атике е имало тайна връзка. Султанката отрича. Валиде заявява, че няма да даде никоя от дъщерите си на Силяхтар. Атике споделя със сестра си, че най-вероятно Естер е казала на майка им, но ще си плати за това.

Кеманкеш съобщава на Кьосем, че Иляз паша събира армия и се подготвя за бунт.

Гевхерхан казва на Силяхтар, какво е научила Кьосем. Пашата е готов да я защити, но султанката предлага да прекратят връзката си, защото двамата няма никога да се съберат.

Султанът разбира, че Иляз паша е вдигнал бунт, а Ахмед паша е тръгнал да унищожи бунтовниците. Султанът изпраща един от спахиите да помогне на Ахмед паша, но решава да тръгне с войската си след тях, придружен от Силяхтар.

Приемат Синан паша в рицарския орден. 

Мурад се сбогува със своята валиде и излиза от двореца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, спазвайте добрия тон! Благодарим Ви предварително!