loading...

неделя, 27 май 2018 г.

Фарах Зейнеп Абдулла за трудностите в живота, ролята на Фария във "Великолепният век: Кьосем" и любовната връзка с колегата ѝ Джанер Джиндорук (Силяхтар)


Фарах Зейнеп Абдулла - Фария от ,,Кьосем"...

За ролята на унгарската принцеса Фария в пищната историческа продукция ,,Великолепният век: Кьосем" е поканена младата надежда на турското кино Фарах Зейнеп Абдулла. Българските зрители още си спомнят Фарах в образа на разглезената Айлин в драматичната сага ,,Времето лети" и като Шура от хитовата поредица ,,С Русия в сърцето".З а работата си в киното и телевизията тя е отличена от критиката, но за нея на първо място е любовта на зрителите, която успява да спечели със завидна лекота.

Родена е на 17-и август 1989-а г. в Истанбул. Произхожда от смесено семейство. Баща й Осман има тюркмено-иракски корени, а майка й Гюлай е дъщеря на босненски бежанци. Кръстена е в чест на принцеса Фарах Диба . последната съпруга на иранския шах Мухамед Риза Пахлави. Тя се обучава във френския лицей ,,Сен Мишлен" в Истанбул, а средното си образование завършва в Лондон.

Младата Абдулла се оказва истинска бунтарка - когато е на 16, си слага пиърсинг, желае да създаде собствена рок банда, но в същото време е и прилежна ученичка, която участва в няколко постановки. Заради отдадеността, с която изпълнява всяка роля, е удостоена със званието ,,най-добра актриса в училище" - първото отличие от многото, които предстоят в бъдеще. 

След като завършва гимназия Фарах е преизпълнена с енергия, копнее да опита нови неща преди да открие истинското си призвание. Започва работа като сервитьорка в кафене, барманка в нощен клуб, преподава и уроци по пилатес. Година след дипломирането си тя записва специалностите френска литература и театър в университета в Кент, а когато е във втори курс, заминава на почивка в Истанбул. Завръщането в родината на майка й се оказва съдбоносно - Фарах се запознава с прочутата режисьорка Зейнеп Гюнай Тан, която я кани на прослушване за новия си проект - сериала ,,Времето лети". Изискването е дамата да притежава излъчване, съчетаващо едновременно невинност и сексапил. Абдулла се явява на прослушването, а няколко дни по-късно научава, че е одобрена за образа на Айлин. Поредицата с Еркан Петтекая и Айча Бингьол се превръща в ненадминат хит, който обаче Фарах напуска преди снимките на последния сезон. Причината - желанието да изпробва уменията си в киното. Тя е поканена за една от водещите роли в лентата ,,Мечтата на пеперудата" с Къванч Татлъту. 

Кариерата на новата турска звезда се развива динамично и успешно въпреки първоначалните съмнения, че не притежава необходимите умения, за да бъде актриса. ,,Първият ми ден на снимачната площадка беше много тежък. Прибрах се разплакана. Бях убедена, че съм сбъркала. Исках да се върна в университета и да забравя за лудостта, която извърших. Имах проблеми с езика. Говорех със силен акцент и това ме измъчваше много." 

Фарах преодолява трудностите, а усилията, които влага, скоро се отплащат - през 2015-а г. е избрана за главната роля в ,,С Русия в сърцето", в който се превъплъщава в образа на Александра (Шура) Верженская, а през 2016-а г. вдъхва живот на принцеса Фария във ,,Великолепният век: Кьосем". Екранната й героиня е унгарска принцеса, която се изправя срещу своя чичо в борбата си за власт. За да спаси майка си Фария търси убежище в Османската империя. Пристигайки в Истанбул, освен съюзник, тя открива и любовта в лицето на Султан Мурад IV. Фария не подозира, че ще бъде в центъра на играта на тронове, която се разиграва в столицата. Когато прочита сценария на поредицата, Абдулла споделя, че това е ролята, за която винаги е мечтала. ,,Трябваше да изучавам бойни изкуства, за да се подготвя, но си заслужаваше. Този образ сякаш беше създаден за мен и наистина исках да участвам в сериала. Характера на Фария ме вдъхнови. Невероятно е как една личност може да съчетава войнственост, смелост, решителност и заедно с това нежност и уязвимост", коментира Фарах. 

Личният живот на красавицата е изпълнен със страст и динамика. След 2-годишна връзка Фарах се разделя с актьора Есер Йененлер. Причината се оказва ревността на Есер към очарователната му половинка, докато тя се снима в ,,С Русия в сърцето" с Къванч Татлъту. В края на 2013-а г. актрисата започва романтични отношения с кинооператора Гьокхан Тиряки, с когото работят съвместно върху снимките на игралния филм ,,Мечтата на пеперудата". През 2015-а г. се появяват слухове, че Фарах има роман с колегата си Берк Ерчер (Махир от ,,Тайни"), а на снимачната площадка на ,,Великолепният век: Кьосем" се сближава с актьора Джанер Джиндорук (Силяхтар). Двамата изживяват кратка авантюра, която обаче приключва няколко месеца по-късно. Въпреки любовните разочарования Фарах продължава да вярва, че един ден ще срещне мъжа, с когото ще прекара живота си. ,,Аз вярвам в истинската и единствена любов. Родителите ми са заедно повече от 30 години и ми дадоха прекрасен пример, че тя съществува. Не ме притеснява мисълта, че все още съм сама", споделя актрисата.

Свободното си време Фарах посвещава на благотворителни инициативи и набиране на средства за социални каузи. Според нея не се предприемат достатъчно сериозни мерки за разрешаване на проблема с глобалното затопляне. Справянето с климатичните промени тя възприема като лична кауза, както и борбата със социалното неравенство.

Източник: ТВ Сага

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, спазвайте добрия тон! Благодарим Ви предварително!

loading...