loading...

четвъртък, 17 май 2018 г.

Голям скандал с приятеля на Амине Гюлше от "Сега и завинаги" - футболиста Месут Йозил


Германските национали Месут Йозил (приятелят на Амине Гюлше, позната като Нур от "Сега и завинаги") и Илкай Гюндоган предизвикаха политически скандал, след като се срещнаха с президента на Турция Реджеп Ердоган в Лондон...

Ердоган е на тридневно посещение във Великобритания преди предстоящите в южната ни съседка парламентарни и президентски избори през юни. Там Йозил и Гюндоган, които са от турски произход, подариха на Ердоган фланелки на клубните си отбори, съответно Арсенал и Манчестър Сити, пише "Гонг". Според анализатори срещата с Йозил и Гюндоган, които са родени в Гелзенкирхен, е непряк опит на Ердоган да води предизборна агитация сред турското население в Германия, след като самите германски власти изрично му забраниха да води кампанията си на тяхна територия.

Изявата на Гюндоган и Йозил не бе приета особено добре в Германия, а президентът на местния футболен съюз Рейнхард Гриндел ги разкритикува открито. "Ние уважаваме и осъзнаваме особената ситуация на нашите играчи с миграционен произход. Но и стоим зад ценности, които господин Ердоган не зачита достатъчно. Затова не е добре, че нашите национали оставиха да бъдат използвани в този агитационен ход", сподели Гриндел в Twitter.

Междувременно селекционерът на Германия Йоаким Льов заяви, че въпреки че Месут Йозил и Илкай Гюндоган са направили грешка, като са се снимали с турския президент, това няма как да се отрази на мястото им в националния отбор. "Те изразиха съжаление за постъпката си. Двамата са направили много за интеграцията на малцинства в Германия", коментира треньорът на Бундестима.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, спазвайте добрия тон! Благодарим Ви предварително!

loading...