loading...

четвъртък, 14 юни 2018 г.

Утре в "Кьосем": Баязид спасява Гюлбахар от екзекуция, Фария вдига скандал на Мурад, Гевхерхан се отказва от Атике (15-и юни)


Прочетете какво ще се случи утре (15-и юни) в следващия епизод на хитовия турски сериал "Великолепният век: Кьосем", излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

Колеги, умоляваме Ви да не копирате резюметата, а да споделяте линк към тях! Така ще подкрепите иначе безвъзмездния ни труд!

Можете да харесате фейсбук страницата на "Великолепният век: Кьосем", като отворите този линк - https://www.facebook.com/VelikolepniqtVekKosemBG/

Айше отговаря, че Гюлбахар я клевети. Фария се ядосва и е готова да разкаже всичко на султана. 

Гюлбахар изпива отровата, която получава от Баязид.

Фария дава на съпруга си писмото от Гюлбахар. Мурат вика при него Айше. Фария я предупреждава, че ако султанката избегне смъртната присъда, ще я накара да страда.

Баязид научава от Кьосем, че майка му се е самоубила. Валиде се е разпоредила да започнат приготовленията по погребението, но Гюлбахар няма да бъде погребана като султанка. Кьосем се съгласява Бязид да изпълни последния си синовен дълг.

Мурат обвинява Айше. Султанката се оправдава, но Мурат казва, че Гюлбахар е признала всичко. Айше продължава да го лъже. Той продължава да я пита дали не се страхува от Всевишния. 

Фария казва на Кьосем, че истинското лице на Айше е разкрито.

Султанът пощадява живота на майката на децата си заради бебето, което носи. Айше търси помощ от Кьосем, но Валиде не ѝ помага.

Силяхтар се среща с Гевхерхан. Моли я да се разделят, защото господарят е взел решение той да се ожени за Атике. Гевхерхан си тръгва тъжна и мълчалива.

Кьосем взима децата на Айше. Съдбата на султанката ще бъде решена, след като роди. Фария си мисли, че Кьосем и Силяхтар ще се намесят и ще помогнат на Айше.

Мурад казва на Баязид, че е зад него и че династията е семейството му.

Погребват Гюлбахар.Синан паша наблюдава отдалече погребението. Касъм продължава да настройва братята си против Баязид, но Ибрахим го упреква заради омразата му.

Улематът не е съгласен с екзекуцията на Ахизаде. Духовниците също са разделени.

Синан и принц Баязид отиват при Калика. Там е скрита Гюлбахар. Баязид й дава антидот. Султанката след известно време се събужда.

Синан и принцът са се погрижили за нея, след като султанката е взела лекарство, което да заблуди всички останали, че е мъртва. Баязид казва на майка си, че ще живее своя живот на място, далеч от столицата.

Султанът отива на събранието на улемата. Казва им, че никой няма право да се съмнява в неговата справедливост и че ще се отчита единствено на Всевишния. Господарят хваща един от търговците да пуши тютюн. Извежда го на пазара, пребива го и го окачва жив на една кука за месо. Сеирджиите виждат това и се покланят пред падишаха.

Кьосем оглежда Санавбер. Момичето се кълне, че ще служи вярно на султана. Кьосем научава какви качества притежава наложницата и я приготвя за халвет.

Кьосем събира децата си на вечеря. Гевхерхан отива и пита майка си да не би да празнуват сватбата на Атике и Силяхтар. Кьосем  е бясна. Гевхерхан заявява, че Атике вече не е нейна сестра. Валиде гони дъщеря си в покоите ѝ. Фариая вижда Санавбер наконтена за халвет. Преди да реагира, Атике я отвежда в покоите си.

Кьосем отива при дъщеря си. Гевхерхан е неспокойна. Валиде моли голямата си дъщеря да не се кара със сестра си. Гевхерхан отговаря, че вече е много късно.

Наложницата танцува предизвикателно пред султана. Фария отива в покоите на мъжа си. Пренебрегва агите и гони всички от султанските покои. Падишахът вдига скандал на Фария. Жена му казва, че ако го види още веднъж с друга жена ще запали двореца и ще ги убие и двамата. Мурад побеснява. Фария го предизвиква да я убие. Той я хваща за гърлото, но после нежно я прегръща.

По време на дивана Мурад получава писмо от Великия Везир, че персите са превзели крепостта Ван. Веднага изпраща войска, начело с Великия везир. 

Санавбер казва на принцесата, че целта на харема е да продължи османската династия. Фария я предупреждава, че ще бъде постоянно гонена. 

Гюлбахар отново предупреждава сина си, че не може да има нищо общо с Калика.

Баязид спокойно споделя с момичето, че е раздвоен. Калика му обещава, че ще бъде до него.

Атике вика Силяхтар. Казва му, че е изненадана от решението на господаря. Атике му предлага да забравят всичко и да продължат. Силяхтар отговаря, че този брак е наказание за него, а сърцето му принадлежи на Гевхерхан.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, спазвайте добрия тон! Благодарим Ви предварително!

loading...