loading...

понеделник, 9 юли 2018 г.

Утре в "Кьосем": Кьосем решава да убие Мурад, Синан Паша е разкрит (10-и юли)


Прочетете какво ще се случи утре (10-и юли) в следващия епизод на хитовия турски сериал "Великолепният век: Кьосем", излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

Колеги, умоляваме Ви да не копирате резюметата, а да споделяте линк към тях! Така ще подкрепите иначе безвъзмездния ни труд!

Можете да харесате фейсбук страницата на "Великолепният век: Кьосем", като отворите този линк - https://www.facebook.com/VelikolepniqtVekKosemBG/

Венецианският посланик държи сметка на Синан паша за решението на султана да избие всички венецианци.

Кьосем отказва да се храни в килията. Здравословното ѝ състояние се влошава.

Султанът продължава да пие въпреки болестта си. Хаджъ съобщава на Мурад за състоянието на Валиде. Султанът я посещава в килията. Кьсем му заявява, че когато се погледне в огледалото ще вижда в себе си убиец. После си признава, че е искала да го свали от трона. Заявява му, че вече не е неин син. Въпреки това Мурад заповядва да върнат майка му в покоите ѝ.

Синан паша вика лекаря на султана - Емир челеби, но той е дрогиран.

Атике се тревожи за майка си. Казва й, че Ибрахим е оцелял и че тя трябва да се грижи за него.

Ибрахим не иска да отиде при султана. Параноята се усилва. Принцът си мислич, че Мурад ще го убие.

Синан паша пита Валиде дали ще опази Ибрахим, за да продължи династията. После й съобщава, че господарят страда от цироза и е смъртно болен. За болестта няма лек, но може да бъде забавена.

Синан намеква Кьосем да реши на чия страна е.

Султанът отива при брат си. Ибрахим му казва, че си е мислил, че са му заложили капан. Мурад му казва, че не е искал да става така, защото не е имал друг избор. Господарят казва, че е наказал предателството. Ибрахим го пита защо е пратил палачите за него, като не е имал вина. Мурад му казва, че не трусът го е спасила, а невинността му.

Ибрахим казва на Валиде, че султанът го взима на поход. Принцът иска само да живее. Моли майка си да го остави на мира.

Мурад оставя дъщеря си на Атике, докато е на поход и ѝ казва, че тя ще управлява харема. Атике отказва заради Кьосем. Султанът назначава дойката на Фария за главна ковчежничка.

Кеманкеш се заклева, че ще пази Ибрахим с цената на живота си.

Синан се разпорежда лекарят да следи състоянието на султана по време на похода.

Кьосем разказва на Кеманкеш за болестта на султана и за разговора ѝ със Синан паша. Валиде е взела решение да убие Мурад чрез друго лекарство. Кьосем завявява, че имат само една надежда - Ибрахим, и трябва да го опазят.

Султан Мурад тръгва на поход към Багдад начело на армията си.

Дойката на Фария приема исляма и става Мелек Калфа. Лялезар ѝ предава печата на главна ковчежничка.

Хаджъ казва на Кьосем, че този, който ги е издал онази нощ, скоро ще бъде открит от Халил паша. Пашата хваща една от наложниците да шпионира.

Венецианският посланик се оплаква на Кьосем. Тя иска йезуитите и ще попречи на изпълнението на заповедта на султана.

Халил паша хваща Якуб. Отвеждат евреина при Кьосем. Синан паша става свидетел на ареста.

На похода султанът се запознава с шаха на Индия. Подарява на Мурад златен колан специално за Валиде. Подарява и един много здрав щит. Хюсеин го изпробва с копие, но то не се забива в щита. Султанът хвърля своето копие и щита бива пробит.

Якуб е подложен на нечовешки мъчения, но не проговаря пред Халил паша.

Халил е разбрал, че Синан паша е предателят. Докладва на Кьосем. Тя заповядва да заловят избягалия предател. Халил паша и хората му откриват скривалището на йезуитите. Синан се готви за бягство във Венеция.

Принц Ибрахим е изчезнал от шатрата си. Започват да го търсят и Кеманкеш го намира в една дупка, изкопана под килима на шатрата. Принцът продължава да сънува кошмари.

Венецианският посланик изпраща писмо на Кьосем...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, спазвайте добрия тон! Благодарим Ви предварително!

loading...