loading...

петък, 13 юли 2018 г.

Вие пожелахте: Астрид Каролина Ерера/Каридад Канелон


Две емблематични венецуелки, участвали в едни от най-популярните венецуелски сериали.


Астрид Каролина Ерера

Възползва се от таланта си и титлата на Мис Свят, за да стигне до актьорската професия. "Това, което ми харесва най-много в актьорско майсторство, е гъвкавостта, не е монотонна. Обичам да си блъскам главата, за да създавам героините и да предавам емоциите на публиката". Това най-много привлича вниманието върху тази професия у Астрид Каролина Херера.

Астрид идва на бял свят на 23 юни 1963г. "в Маракайбо, венецуелски град край морето", както обича да казва. Там тя е израснала и имала щастливо детство: "Имайки шест братя и сестри и 23 чичовци и лели, къщата винаги беше пълна с хора и си прекарвахме страхотно". След като завършва гимназия, тя записва да учи Психология, кариера, която комбинира с работата си на модел.

Но това, което започва като спорадична дейност, за да спечели малко пари, завършва с достигане на върха: през 1984 г. бе коронована за Мис Свят. Титлата е свързана с много ангажименти и пътувания през цялата година. След това Астрид се връща във Венецуела: "Оставих Психологията и започнах да уча Право, но веднага напуснах, защото осъзнах, че искам да се посветя на това да играя".

Първата й роля е през 1987г. в "Моя любима Беатрис", след това идват "Моя душа", където дебютира като протагонистка, и "Абигейл". Приключвайки тази история, през 1988 г., се омъжва за Едгар, започвайки малко необичаен брачен живот: "Ако в момента аз не пътувам, то на мъжа ми му се налага, така че ритъмът ни на живот не ни позволяваше да водим нормален брак, но важното е да се адаптираме и да се уважаваме".

През 1992 г., докато записва "Божествена обсебеност", тя развълнувана обяви, че е бременна. Въпреки това, абортът осуетява голямото й желание да стане майка: "Бях в третия месец и беше много трудно, но се изправих благодарение на съпруга ми и семейството ми". След участието си в "Морена Клара" (1994), отиде в театъра, докато през 1996 г. се завръща в телевизията с колумбийската сага "Изворът". Продукцията бива свалена от ефир във Венецуела поради ниския рейтинг, а играта й получава безброй критики.

Може би това е причината за професионалната й пауза в продължение на четири години: "Искам да имам по-добро качество на живот и да прекарвам повече време с близките си". Въпреки това, през 2000г. тя е съблазнена от героинята Перла в "Любов при пълнолуние". Ерера участва и във филма "Бренда". През 2001 г. се развежда и пътува до Маями, за да запише "Тайните на любовта" със Скарлет Ортис, но на следващата година се завръща в родината си, за да се присъедини към актьорския състав на "Жената на Юда", където е изправена пред първата си лоша роля. 

По това време тя има връзка с бейзболния играч Aнтониo Алварес ел Потро, 16 години по-млад от нея. Те се женят през 2002г., но тази връзка също не просперира и приключва през 2005 г. През следващите години играе в "Предадена", където влиза в образа на социален работник, и си реже косата, за да играе злата Раиса в "Усещане за любов", роля, за която печели награда в Мексико. През 2007 се качва на театралната сцена с "Тревогите на третата възраст". През тази година участва и в "Любов неповторима", след което отново се оттегля от телевизията: "Искам да се фокусирам върху театъра, защото, въпреки че имах оферти да се снимам в някои теленовели, не постигнахме споразумение с продуцентите". "Младата вдовица" през 2011 се оказва последната й роля.

С толкова много работа едва имаше време за себе си, нещо, което нямаше значение за нея: "Обичам това, което правя. Ако два или три дни съм без работа, се отегчавам". Силно остава желанието й да има дете и дълго време се подлага на лечение за безплодие: "С партньорите ми нямах възможност да имам бебе, но това е най-голямото ми желание". Една зряла и елегантна жена, кралица с национална и световна красота, това е начинът, по който можете да видите Астрид Каролина Ерера с един поглед. Но освен имиджа си, излъчващ свежест, тя е жена с богат професионален и личен опит, което я е довело до изпълнение на житейските й цели, включително и най-важната за нея: да бъде майка, роля, която признава, беше много трудна.

Относно Мис Свят:
"Чувствам, че в този конкурс (Мис Свят) всичко, на което родителите ми ме научиха, беше засилено в мен", казва актрисата. Дали си спомня въпроса, който й зададе журито в онази паметна за нея нощ, Ерера отговори твърдо "да". "Беше много спокойно, много просто нещо. Те ме попитаха за моя опит като парашутист, така че беше много спокойно и нямаше нужда да се подготвям", отговаря през смях.

Мечта, наречена Миранда
Да бъде майка за Астрид е копнеж и желание от повече от 15 години. Време, в което тя, без успех, се опитва да създаде нов живот. Обаче надеждите не изчезнаха. Подлагането на медицинска помощ чрез изкуствено осеменяване и три ин витро оплождания беше дълъг и труден процес, който я прекара от илюзия до отчаяние, въпреки че не го показваше с емоциите си при всеки неуспешен опит. "Благословията" стана на 50 години. След толкова много опити, сред празненствата и вълнението, се появи малката Миранда на 5 юли 2014.

"Това е една сбъдната мечта. Понякога започвам да мисля какви думи мога да използвам, за да обясня всичко това. Това, което ми хрумва, е, че просто е чувство, което е било в мен през целия ми живот, копнеж. Бог каза амин на желанието ми да бъда майка". Процесът на бременността го определя като "чудно чувство", освен че го смята за "чудо на живота"; единственото "лошо" беше количеството на леченията, инжекциите и процедурите, които трябваше да последват. Това беше "силен" процес.

Но след като роди Миранда, актрисата казва, че тя се е научила да "черпи сила", че "има връзката с бебето може да я разбере само една майка" и "се учиш да дешифрираш, развиваш търпение и приоритети, защото приоритетът е тя"... "След раждането станах по-чувствителна и се притеснявах за всичко. Има нещо, което се развива, преминава като защитен чип. Всеки път, когато виждам моята принцеса, усещането е огромно. И накрая, поддържането на натоварен график и наличието на 4-годишно дете "е сложно".

"Има много пътувания, дните, в които трябва да оставя детето, в същото време наистина искам да я взема с мен. Но когато осъзная какви са условията по летищата, пътищата и редица неща, които живеем, си казвам: "Не, тя е по-добра в дома на родителите ми".


Каридад Канелон

Прави първите си стъпки като певица на 3-годишна възраст в музикална програма във  Венецуела, страна, където е родена на 16 май 1955 г. Това предаване се излъчвало по канала, където баща й работил: "Аз трябваше да се откажа от много неща в детството ми, заради работата, и макар че понякога се бунтувах, аз бях тази, която искаше да влезе в този магически свят".

Но тези години бяха белязани със смъртта на майка й: "След това събитие ни разделиха четиримата братя и сестри, което беше трудно, защото се чувствах много самотна. Израснах с моята кръстница. Едва на 8 години е, когато й беше предложено да играе двойна роля в сериала "Сестра Алегрия". Тази работа е била решаваща в живота й, тъй като благодарение на нея тя знаела, че иска да бъде актриса. От дебюта си тя не спира да работи и да влиза от проект в проект.

Въпреки че е наясно с бъдещето си, тя продължава с обучението и след като завършва училище, се записва да учи Психология. Но скоро я изоставя поради липса на време. "Някой ден бих искала да завърши следването, но аз избрах друг път и веднъж като си наясно с това, което искаш, трябва да се подготвяш, да разследваш и да се научиш да бъдеш все по-добра в тази дисциплина".

Но нейният натоварен график също й попречил да изучава драматично изкуство: "Моето обучение се е основавало на наблюдение. Имах късмета да работя с велики майстори като Енрике Aлсугарa, един от най-добрите актьори, или Грацио Д'Анжело, един от най-добрите режисьори".

В началото на седемдесетте участва във важни теленовели като "Есмералда" (1970), "Мария Тереса" (1972) и "Перегрина" (1973). Сред филмографията й се отличават имена като "Гардения", "Джовисна", "Любов при пълнолуние", "Търси се приказният принц", "Стара, аз?", "Бившият ми ме желае" и още много други. Животът на Каридад вървеше много бързо. Беше едва на 20 години и имаше дълга кариера, но намери време да се влюби и да се омъжи. Бракът й скоро се разпада, но й остави нещо много важно: сина й Луис Даниел. Майчинството не я е спирало да продължи блестящата си кариера ... Каридад среща Роберто Ламарка през 1981 г. и скоро се женят. Те изглеждаха, че имат перфектния брак и един от най-стабилните в средата, особено след раждането на дъщеря им Анхелика Ванеса през 1993 г. Но след 14 години заедно те се развеждат. 

- Какво те научиха тези 53 години в професията?
Толкова много неща ... Разбрах, че независимо кой герой играеш, винаги ще бъдеш главният герой на твоята история. Знаейки това, ми помогна да не страдам.

- Отхвърляла ли си важна роля?
Да, на 24 години ме предложиха да дам живот на младо момиче, което беше лоша студентка и флиртуваше с трима мъже. Не приех ролята, защото обществеността е склонна да имитира главните герои и аз не исках момичетата да следват това поведение.

 Ð ÐµÐ·ÑƒÐ»Ñ‚ат с изображение за caridad canelon en llovizna
2 коментара:

  1. Астрид Каролина Ерера в Морена Клара и Жената на Юда, Каридад Канелон я помня в един сериал Гардения По Мсат и в Джовисна

    ОтговорИзтриване
  2. Каридад Канелон беше велика в сериала "Сеньора" от 1987 г. Гледах го с руски превод,и после в оригинал. Страхотна сложна роля, имаше серии, в които направо всяваше ужас и в други, когато предизвикваще състрадание и симпатия. Двата римейка след този на сериала, например "Toda una dama", нямаха успеха на оригинала, защото им липсваше такава актриса в ролята на лошата, както и в главната женска роля, където блестеше Марикармен Регейро.

    ОтговорИзтриване

Моля, спазвайте добрия тон! Благодарим Ви предварително!

loading...