loading...

неделя, 2 декември 2018 г.

Къванч Татлъту за сватбата си, успешната кариера, семейството и ОЩЕ...


Къванч Татлъту е турски актьор, модел, баскетболист, посланик на добра воля на УНИЦЕФ и носител на много престижни награди.

Къванч печели конкурси за „Най-добър модел на Турция“ и за „Най-добър модел в света“. Награждаван е три пъти със „Златна пеперуда“ за най-добър актьор.  Удостоен е и с приза мъж – най-добър актьор – на годината 2016 на GQ. Като една от най-популярните личности в родината си, восъчната фигура на Къванч е поставена в музея на Мадам Тюсо в Истанбул.

Биография:
Къванч Татлъту е роден на 27-и октомври 1983 година в Адана, Турция. Името Къванч означава „гордост“, а Татлъту е смесица от думите tatlı (сладък) и tuğ (герб на старата турска символика). Баща му Ердем, по бащина линия е югославянин, а майка му Нуртен е от Одрин. Има двама братя: Джем и Тугай, и две сестри - Ипек и Мелиса. Къванч учи в лицей в Адана и играе баскетбол. През 1997 г., поради влошаване здравословното състояние на баща му и неотложната нужда от лечение, семейството се мести в Истанбул. Къванч продължава образованието си и развива баскетболната си кариера в „Юлкерспор“, „Бешикташ“ и „Фенербахче“. 

Къванч започва кариера на модел, насърчен от майка си, която изпраща негови снимки в модни агенции. През 2002 г. печели конкурса „Най-добър модел на Турция“. По-късно през същата година участва в конкурса „Най-добър модел в света“ и победата му донася световна известност. Като награда получава договор за година и половина с Парижката агенция „Success“ и заминава за Франция. 

Връщайки се в Турция, получава предложение да се снима в сериал. След известно колебание и притеснение, приема ролята на Мехмет в сериала „Перла“. По-късно продължава образованието си в специалност „Театър и Кино“ на факултета по Изкуство и дизайн в Истанбулския университет за култура 

От 2002 г. Къванч има връзка с "Мис свят 2002" – Азра Акън. След прекъсвания в 2008 г. и 2011г., през 2013 г. се разделят окончателно. 

На 19 февруари 2016 г. Татлъту сключва брак със стилистката Башак Дизер. През лятото на 2018 г. Къванч и Башак участват доброволно в спасяването на 64 малки костенурки от природозащитения вид „Caretta Caretta“. 

Кариера:
Баскетбол 
Къванч играе баскетбол в различни клубове в Адана. След това получава оферта от истанбулския „Юлкерспор“, където играе 2 години. В Истанбул Татлъту играе още една година в „Бешикташ“ и една година във „Фенербахче“. Завършва баскетболната си кариера в „Бешикташ“, поради контузия по време на тренировка. 

Модел 
Къванч печели конкурси за „Най-добър модел на Турция“. През октомври 2002 г. е избран за най-добър модел на планетата на конкурс, проведен на Хавайските острови. След конкурса получава договор и работи година и половина с Парижката агенция „Success“. Татлъту се снима в много реклами на известни компании, сред които са Mavi и Coca-Cola.

Актьор 
През 2005 г. Къванч получава първата си роля в сериала „Перла“, където си партнира със Сонгюл Йоден, Екрем Бора Гюнгьор Байрак. Снимките и излъчването продължават до 2007 г., а Татлъту набира опит и голяма популярност като актьор. 

През 2007 г. се снима в първия си филм „Американци в Черно море 2“ на режисьора Картал Тибет. 

От 2007 до 2008 г. Къванч играе в сериала „Двама завинаги“ заедно с Седеф Авджъ, Йълдъз Кюлтюр, Мурат Далтабан. От тук започва и сътрудничество му с продуцентската компания Ай Япъм и сценаристките Едже Йоренч и Мелек Генчоолу. 

От 2008 до 2010 г. Татлъту продължава кариерата си в един от най-нашумелите сериали „Забраненият плод“, където си партнира с Берен Саат, Селчук Йонтем, Хазал Кая, Небахат Чехре, Зерин Текиндор. За пръв път Къванч се среща и с режисьорката Хилял Сарал. През 2009 г. заедно с Берен Саат получават първите си награди „Златна пеперуда“ за ролите на Бихтер и Бехлюл. 

През 2010 г. Къванч е поканен като звезда в представлението на американския мюзикъл „Брилянтин“, където показва и певческите си умения в ролята на Ангелът на младостта“. В същата година озвучава ролята на Кен в анимационния филм „Играта на играчките 3“. В края на 2010 г. Къванч се преобразява до неузнаваемост за ролята на Секиз и участва като гост актьор в легендарния сериал „Езел“. 

От 2011 г. до 2013 г. Къванч се снима в сериала „Север Юг“ и си партнира с Йойкю Карайел, Буура Гюлсой, Бааде Ишчил, Зерин Текиндор, Хазар Ергючлю. За ролята на Кузей получава за втори път в творчеството си „Златна пеперуда“ 

През 2013 г. Татлъту отново се преобразява до неузнаваемост за филма „Сънят на пеперудата“. Там играе заедно с Мерт Фърат, Белчим Билгин, Фарах Зейнеп Абдуллах и със самия режисьор и сценарист на филма Йълмаз Ердоан. 

Кариерата на Къванч в 2014 г. е белязана с ролята му на Сеит Еминоф в „С Русия в сърцето“. Първите шест серии се снимат в Санкт Петербург, а след това снимките продължават в Истанбул. Партнират му Фарах Зейнеп Абдуллах, Биркан Сокуулу, Фахрие Евджен, Ушан Чакър, Зерин Текиндор. 

След известна почивка, с още по-голямо майсторство, изпълва екрана през 2016 г. със сериала „Искрите на отмъщението“. Проектът печели наградата за най-добра поредица на фестивала в Сеул.

В края на 2017 г. Къванч се снима във филма „Хайде бе, сине“. Партнира си с малкия и талантлив Алихан Тюркдемир, Бюшра Девели, Юксел Ертен, Йълдъз Кюлтюр. Драмата преминава с голям успех по екраните в следващата година. 

През 2018 г. Татлъту се снима в комедията на Иълмаз Ердоан „Организирана пресъпност 2". Снимките са приключени и премиера се предвижда за януари 2019 г.

Къванч се снима за известни рекламни списания като Marie Claire, ELLE, Vogue, GQ, L'Officiel.  
Той е едно от най-търсените лица за рекламните клипове на световно известни марки.

Уикипедия

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, спазвайте добрия тон! Благодарим Ви предварително!