Теленовелас: Вие пожелахте: Мартин Карпан

петък, 11 януари 2019 г.

Вие пожелахте: Мартин Карпан


Мартин Карпан е аржентинец, който започва кариерата си в рекламата, театъра и детските комедии.


Както и баща му, Карпан става актьор и започва кариерата си, след като осъзнава, че не иска да продължи обучението си. Той получава първата си роля в теленовела през 1994 г. Кариерата му в актьорството започна по определен начин. Тогава той е бил между 17 и 18 години, сега е на 44, той е започнал да учи Хотелиерство, Инженерство, но тези професии не го изпълвали. Един ден отишъл на кастинг за реклама, той бил избран, справил се добре в проекта и това го насърчило да се подготви за тази кариера. "Животът те води на правилното място, понякога си по-съзнателен или понякога по-безсъзнателен, но животът винаги печели ...", казва Карпан.

Започва да става известен след участието си в колумбийската теленовела "Истинският Родриго", където среща Каролина Гомес и връзката им продължава няколко години. След огромния успех на този сериал Мартин (което всъщност не е първото му име, той се казва Карлос) получава важни предложения. Той решава да даде живот на злия Луис Карлос в "Ще те науча да обичаш". По-късно той играе безмилостния Андрес Корона в теленовелата "Втори шанс". Също така играеше лошия във "Вдовицата в бяло" 2006г., където срещна жената, от която има син, актрисата Шарик Леон, с която се раздели три години след това.

След като изигра няколко отрицателни роли, той се завръща в Колумбия, за да участва в хитовия сериал "Обрати на съдбата", където играе Андрес. След края на този проект Мартин отива в Маями, за да участва в телемунделата "Лицето на другата". През 2011г. участва в друга успешна колумбийска теленовела "Секретарят". Актьорът даде живот на агент Брайън Фъргюсън през 2016 г. в теленовелата "Черната вдовица". 44-годишният аржентински актьор е имал късмет и в киното с филми като "Жълти цветя на прозореца", за който получи наградата за най-добър актьор в страната си.

Той казва, че е добре, че някой герой го хваща за известно време. "Когато те хване, това е, защото наистина се сливаш с него до такава степен, че той успява да заеме част от живота ти и като актьор разчиташ на това ...", казва Карпан, който се смята за лош аржентинец. "Признавам го, от малък футболът не ми харесва", казва той.

Той също така посочва, че всеки герой е предизвикателство. "Това е като всяка работа: можете да се сблъскате с това от много посредствено, просто, опростено или скучно място, или наистина да го приемете за предизвикателство или създаване на живот, а животът означава набор от емоции, които карат публиката да се влюби в този герой" - добавя той.

Аржентинският актьор Мартин Карпан, който живее в Колумбия, беше фокусиран върху сина си Лусиано, който живее с него, и фитнеса от 2016 г. насам. "Всяка минута със сина ми е истинско приключение. Енергията на децата е невероятна. Искат да играят цял ден."

През лятото на миналата година обаче той се върна към актьорството с продукция в Еквадор, където прекара един месец. Той участва в четвъртия сезон на популярния сериал "Три семейства" (Tres familias). 

Понастоящем Мартин участва в подготовката на туристическа програма, насочена към популяризиране на Латинска Америка. Продукцията иска да покаже красотата и живота на местните хора.

- Правейки баланс на твоята артистична кариера, в "Ще те науча да обичаш" ти даде живот на скандалния Луис Карлос и те видяхме в ролята на злодея във "Втори шанс"...
Да, но те бяха две много различни лоши момчета. Луис Карлос беше жертва на обстоятелствата, беше влюбен в Дебора (Катерин Сиачоке) и тя злоупотребяваше с него, за да извършва престъпленията. Андрес обаче е този, който измисляше всичко. Той беше студен, пресметлив, много циничен и амбициозен човек, който се възползваше от това, което го заобикаляше, за да постигне целите си.

- Хареса ли ти да дадеш живот на Луис Карлос и Андрес?
Да, разбира се, и се забавлявах много. В сапунените опери тези герои са доста комични, защото цинизмът, с който правят нещата, те кара да преживееш много смешни сцени. Те са като филмите на Куентин Тарантино, в които лошите са толкова перфектни и неуязвими, че те карат да се смееш.

- Страхуваше ли се да не станеш вечно лошият от теленовелите?
Не, защото обичам разнообразието. Както и да е, аз не мисля, че ще бъда причислен към този регистър, тъй като съм правил и друг вид герои. Ясен пример е "Истинският Родриго", първата теленовела, в която участвах в Колумбия и на която по-късно беше направена версия в Испания.

- Мечтаеш ли да пробиеш в Холивуд и да триумфираш на големия екран?
Имах предложение да вляза на този пазар, но не ме интересуваше и не приех. Образът на латиноамериканците в САЩ все още е в процес на приемане и обикновено ни предлагат роли на наркотрафиканти, престъпници и стюарди редом до фигури като Силвестър Сталоун. Това не е моето нещо. Предпочитам да продължа в теленовелите или да изпробвам късмета си в испанското кино, което е много по-богато, интересно и дълбоко.

- Каква роля би искал да направиш?
Обичам историческите филми, защото ми се струват чудесни и ми е интересно всичко, което е свързано с костюмите. Всъщност в Буенос Айрес имах възможност да снимам филм, който се отнасяше за Патагония през 1910 г. и беше много интересно за мен.

- Как прие предложението отново да се снимаш в Колумбия с "Обрати на съдбата", която беше успешна?
Казаха ми: "Мартин има водеща роля в Колумбия и изглежда, че е направено за теб", това беше магическата фраза, която преобърна моите планове, при което отговорих: "Кога трябва да пътувам?".

- Работил си в Аржентина, Колумбия, Мексико и Съединените щати, свикна ли с този номадски живот?
Обичам да пътувам, но също така и факта, че не съм турист, за да бъда жител на град, който не е моят, и след това да го сменя. Мисля, че за известно време това е добро.

- Винаги ли си искал да бъдеш актьор?
Не, истината е, че като дете никога не знаех какво искам да правя, когато стана възрастен. Всъщност изучих много неща, включително системен инженеринг. От друга страна, родителите ми ми казваха, че не мога да бъда актьор, че това е хоби, а не истинска професия.

- Как започна като актьор?
Започнах да правя телевизионни реклами и оттам отидох да се представя на няколко кастинга. Те ме докоснаха с магическата пръчка, защото скоро след това ми предложиха първия ми герой в киното.

- Смяташ ли, че е трудно да се живее от актьорството?
Е, трябва да бъдеш много внимателен, защото това е работа, която може да бъде много благодарна за определено време, но и много неблагодарна за друго. Има професионални прекъсвания, с които трябва да се справиш добре, защото трябва да знаеш как да управляваш парите си и да живееш заедно с егото си. Когато се снимаш в нещо, изглежда, че светът е в краката ти, но хората скоро забравят за теб.

- Трудно ли е да живееш с актьор?
Да, много, защото нашето его е голямо и много чувствително. Винаги съм казвал, че никога няма да се влюбя в актриса, защото двама актьори заедно са експлозивна бомба, но не можех да го избегна.

- Помниш ли първата си целувка?
Да, на 13г., на парти. Беше странна, небрежна целувка, защото когато започнеш с това, е тромаво.

- Правил ли си лудории от любов?
Много, през цялото време. Това е красотата да си влюбен, че си луд. Това е най-доброто, защото монотонността отегчава.

- Присъства ли, когато Шарик раждаше сина ви?
Да, раждането беше нормално и не плачех. Докторът го сграбчи, сякаш беше парцал. Той го валяше, удари го и ти не знаеш дали да хванеш доктора, детето или да избягаш. Човек не знае какво да прави. Сълзите дойдоха по-късно, когато всичко се отпусна малко.

- Разкажи ни за най-новата си роля в "Три семейства"...
Героят ми влиза в теленовела, която е много успешна в Еквадор, със силен, структуриран състав. Моят герой е много хубав, който има двойна самоличност, крие тайни, но в крайна сметка се влюбва в една от героините. Има много талант, както и желание за работа, приятен екип, а това е от съществено значение, за да се види успехът в един проект.

- Каква е формулата за успеха?
Няма формула за успех, всъщност, когато човек влага много любов, привързаност към даден проект, във всеки смисъл, в производството, играта, сценария, когато създаваш тази химия, създаваш продукт, който може да се изнася навън.

- През 2015 г. беше корица на албанско списание...
Това се случи след като теленовелата "Втори шанс" дойде в тази страна. Там се гледа много (в Албания, Чехия), има много страни, които не разбират, но изучават испански заради латиноамериканските теленовели, прекрасно е.

- Какво представлява туристическата програма, която готвите за цяла Латинска Америка? 
Ще покажем всички чудеса на Латинска Америка, с много преживявания на местни жители, пътници и награди. От Еквадор, например, ще покажем Галапагос, място, което предстои да посети.

Актьорът непрекъснато споделя снимки от фитнеса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, спазвайте добрия тон! Благодарим Ви предварително!