loading...

петък, 6 януари 2017 г.

Бурак Тозкопаран: "Тежах 100 килограма"


Импулсивният и темпераментен син на Джихан и Дилара непрестанно създава проблеми на родителите си.

Подвластен на емоциите, Озан прекъсва висшето си образование заради семейните проблеми на фамилията Гюрпънар, които стават публично достояние. След злополучната си връзка с измамницата Мюге младежът среща разведената Зейнеп. Между двамата възникват чувства, но ревнивият й бивш съпруг Бюлент не може да се примири, че със Зейнеп са разделени. Безрасъдно смелият Озан не се отказва от любовта си към Зейнеп дори след като Бюлент го ранява и поставя живота му в опасност. 

Младият актьор се превръща в звезда в родината си още с първите епизоди на хитовата поредица “Твоят мой живот”. Бурак не е очаквал огромната слава, която сериалът му донася – като тийнейджър той е имал ниско самочувствие заради наднорменото си тегло. “Тежах 100 килограма и прекарвах цялото си свободно време пред компютъра. Играех на електрони игри и непрекъснато похапвах. Веднъж, докато бяхме с родителите ми на почивка в Анталия, една много пълна възрастна рускиня каза на приятелката си за мен “Хубаво лице, но фигурата му е като моята”. Думите й ми подействаха като плесница. У дома се огледах в огледалото и осъзнах, че е права. Подложих се на строга диета и започнах редовно да тичам в парка – така стопих излишното тегло”, споделя любимецът на хиляди почитателки на поредицата.

Бурак се наслаждава на своята популярност сред дамската аудитория на сериала. “На ден в електронната мрежа получавам по 60-70 съобщения от млади зрителки на сериала. След излъчването на нов епизод достигат до 400-500 дневно. За мен е изключително приятно. В колкото и лошо настроение да съм изпаднал, духът ми веднага се повдига от този интерес. Някога с моите приятели се чудехме как да преодолеем охраната в нощните клубове, които се опитвахме да посетим. Сега щом бодигардовете ме видят, веднага казват: - “Озан е дошъл. Заповядайте, влезте!”Чудесно е да си известен.” Въпреки, че не е мечтал да стане актьор, Бурак вече дебютира и в киното. През Февруари 2016 година е премиерата но романтичната комедия “Интернет любов”, в която си партнира на красивата Мерич Арал, позната на българските зрители с ролята на интригантката Хале в “Кварталът на богатите”. Бурак Тозкопаран е роден на 14 Ноември 1992г. В Истанбул. Семействата на майка му и баща му произхождат от черноморския град Ризе в Североизточна Турция. От малък се увлича от музиката и в гимназията участва като барабанист в различни младежки формации. “Дължа всичко , което съм постигнал, на барабаните. Никога не съм бил силен в учението. Благодарение на конкурса за млади изпълнители “Кастал” , спечелих стипендия за университета “Мармара”, в който иначе нямаше да издържа приемния изпит. Избрах специалността “Кино и телевизия”, не за да се посветя на актьорска кариера, а защото исках да снимам клипове за музикалните групи, в които свиря. Преподавателят ми в университета Бурчак Еврен ме убеди да се запиша в кастинг агенция за актьори и аз реших, че няма какво да губя. Одобриха ме още за първата реклама, за която се явих на пробни снимки. В нея изпълнявах ролята на Къванч Татлъту като ученик. В екипа на “Твоят мой живот’попаднах случайно – кастингът се провеждаше в зала, където имах концерт с моята група, и реших да опитам късмета си. Когато научих с какви известни актьори ще работя, бях готов да се откажа, тъй като нямах никакъв опит и се чувствах недостоен. Колегите обаче ме окуражиха и ми помогнаха да се справя в първите снимачни дни. Дължа много на Еркан Петеккая и на Дживан Джанова, който е необикновена личност. По време на снимките непрекъснато ни забавлява с шегите си, голям ексцентрик е.”

Въпреки успехите си като актьор, Бурак не изоставя музикалната си кариера. Той се включва като баскитарист на групата “Хеликоптер” на известния композитор Ахмет Тусуз. С нея изнася концерти пред многохилядна аудитория. “Нищо не може да се сравни с усещането да свириш пред пълна зала. Удовлетворението, което получавам от музиката, е огромно. Никога няма да се откажа от свиренето”, категоричен е Бурак. Въпреки, че фоторепортерите често го улавят в компанията на привлекателни девойки, Бурак твръди, че засега няма сериозна връзка, тъй като не му остава време от професионални ангажименти. “Бил съм влюбен веднъж в живота си, но доверието ми беше предадено. Надявам се пак да открия любовта, но за сега съм фокусиран върху кариерата си. Успехът ме амбицира да покоря още по-високи върхове.” 

Източник: ТВ Сага

2 коментара:

  1. Отговори
    1. Напротив! Хубаво е, че известни личности споделят с какво са се борили. Така показват на обикновените хора, че те също като тях имат проблеми, но стига да се бори човек може да пребори всичко. Евала на Бурак не само, че се е преборил, а и, че реши да го сподели.

      Изтриване

loading...