loading...

петък, 30 юни 2017 г.

Новите султани в българския ефир


Благодарение на "Великолепният век: Кьосем" гръцкото кино се сдоби със султанка, пише "Жена на върха".


"Великолепният век: Кьосем" дава възможност на българския зрител да види не само стари любимци (в средата на юли влиза самата Берен Саат - Бихтер от "Забраненият плод" и Фатмагюл от "Пепел от рози" - в ролята на порасналата Анастасия, Кьосем), но и да опознае нови лица и големи надежди на балканската индустрия. Анастасия Тсилимпоу и Екин Коч доскоро бяха непознати у нас, но у дома вече са със статут на звезди с международна слава.

Детето-чудо, което стана султанка


Да получиш ролята на най-влиятелната жена в Османската имерия е въпрос не само на професионално предизвикателство, но и изключителна чест. Малцина от най-популярните турски актриси са слагали тежките одежди на властната дама. Във "Великолепният век: Кьосем" имат тази привилегия две от най-рейтинговите звезди (Берен Саат като порасналата Анастасия, Кьосем и Нургюл Йешилчай от "Твоят мой живот" като възрастната Анастасия, Кьосем) и една красива, необичайно руса гъркиня (Анастасия Тсилимпоу като малката Анастасия, Кьосем).


Тсилимпоу ще навърши двадесет години на 12 ноември. Родена е в Атина, но не фактът, че е столичанка, постила пътя към успеха ѝ. Тя отдавна е платила цената на славата - с упорит труд от петгодишна.


Майка ѝ ѝ се посвещава напълно - напуска работа и я води от кастинг на кастинг. Още преди четиринадесет години става муза на известна дизайнерка, впечатлена от необичайната ѝ визия.


Чака я блестящо бъдеще на модел - към нея има огромен интерес, но мама знае по-добре. Анастасия започва уроци - балет, езици, театър. Хлапето не се оплаква - отдавна е разбрала, че е родена за голямата сцена!


През 2008 ѝ поверяват роля в "За сърцето на един ангел" и става популярна на съвсем крехка възраст. След две години на екрана получава роля и в пиеса. На 8 вече играе главна роля в хитовия филм "Островът".


Отличничката в живота става такава и в училище. Тя обаче познава и големия провал - по някаква дяволска причина не я приемат да следва "Драматично изкуство" в Солун. Животът обаче я компенсира още същата година. На 17 получава предложение-мечта - ролята на Кьосем.


Продуцентите дълго са търсили идеалното момиче, което да изиграе коварната султанка. Не намират подобен ангел в огромния набор от турски актриси. Тя играе във "Великолепният век: Кьосем" много малко (първите десетина епизода), но това ѝ стига. Продължава с уроци по актьорско майсторство и няма време за любов. Хубавата Анастасия вече е известна като "Султанката на гръцкото кино", но има планове да се реализира и в още турски сериали.

От двореца на Султана към Американската мечта


Партньорът на Нася във "Великолепният век: Кьосем" Екин Коч е доста по-опитен - и професионално, и житейски. Той е роден на 21 юни 1992 година в средиземноморския град Алания в семейство на родители с кариера. Баща му работи в туризма, което определя живота на семейството му. С родителите и брат му непрекъснато се местят.


В крайна сметка се установява чак като отива да учи в Истанбул. Макар и изкушен от театъра, той записва "Бизнес администрация и социология". Член на семейството обаче го препоръчва в актьорската му школа. Само седем месеца по-късно дебютира - и то в главна роля. "Ще ти кажа една тайна" не го отказва от дипломата и сериозното образование, но определя пътя му.


Другият му проект е ролята на непокорния Сейфи в "Името ми е Гюлтепе" - не много рейтингов, но ценен за кариерата му. Снима и в "Остави го на мен", където си партнира с Неслихан Атагюл ("Двете лица на Истанбул", "Черна любов", "Листопад"). Много популярната и у нас актриса му е в изключителна помощ. Благодарение на нея става по-уверен пред камера, което бързо му се отблагодарява с ключова роля във "Великолепният век: Кьосем" (до края на първия сезон).


Екин Коч е щастливо влюбен, но ревнив към личния си живот. Не казва кое е момичето му, защото държи на неприкосновеността на любовта им. Не снима за малко, за да завърши висшето си образование. След "Великолепният век: Кьосем" получава главна роля в международна продукция с големи звезди - "Али и Нино". Филмът е представен на фестивала "Сънданс", който му обещава интересни предложения дори и зад Океана.

Материал на Мариана Димитрова, "Жена на върха"

Няма коментари:

Публикуване на коментар

loading...